Over Deense Meubelen

 mal-940x350

Over deense meubelen: In onze showroom vindt u meubelen van de beste Deense ontwerpers, zoals onder andere Hans J. Wegner, Børge Mogensen, Søren Holst, Nanna Ditzel.

Deze meubelen zijn tijdloos, ergonomisch, functioneel en constructief een kwalitatief hoogwaardig product waar u jarenlang plezier van heeft. De verhouding van de stoelen en tafels zijn op elkaar afgestemd.

Het typische van het Deense meubel is het onbehandelde blanke hout waarin het uitgevoerd is. Het onderhouden van het hout gebeurd met Deense zeep, wat men zelf daarna regelmatig kan doen of door Josten meubelen kunt laten uitvoeren.

Natuurlijk zijn de meubelen ook blank gelakt, geolied, gebeitst of in een kleur te leveren. In de houtsoorten beuken, eiken, essen, maar ook soms in teak en noten of palissander. De stoelen hebben vaak een zitting van gevlochten papercord (papiertouw) soms van gespleten rotan. Ze zijn ook leverbaar met een stof of leer.

Daarnaast kan Josten meubelen in onze meubelmakerij maatwerk meubelen vervaardigen zodat deze mooi aansluiten aan de Deense stijl.