Onderhoud en restaureren

image00001_cr

 

Onderhoud en restaureren: In onze werkplaats kunnen wij uw meubelen vakkundig opknappen. Josten Meubelen heeft al meer dan 40 jaar ervaring in het werken met massief hout en plaatmateriaal. Er wordt veel gewerkt met ongelakte houtsoorten, maar ook met het lakken, oliën en beitsen is zeer veel ervaring. Neem contact met ons op dan komen wij bij u thuis de meubelen ophalen en weer als nieuw terugbrengen.

Constructieve reparatie: los zittende onderdelen van meubelen, lijmen van bv. rug of sport van uw stoel. Lades en deuren van uw kast weer goed werkend maken.

Zepen: is een behandeling voor onbehandeld houten meubelen met voorkeur voor een lichtere houtsoort zoals es, beuk, eik en esdoorn. Met Deense zeep en handwarm water kunnen we meubelen voor u schoonmaken. Eventuele vlekken worden verwijderd, na schuren met fijn schuurpapier worden uw meubelen weer mooi glad. Na deze behandeling kan er ook een laag siliconenwas of olie aangebracht worden.

Lak reparatie: Reeds gelakte of geoliede meubelen kunnen ook worden gerepareerd en gerestaureerd. De oude beschadigde laag wordt verwijderd, geschuurd en voorzien van een nieuwe laklaag.

Reparatie tafelbladen: Is het blad van uw tafel beschadigd dan kunnen wij dit voor u repareren is dit niet meer mogelijk dan kunnen we er ook een geheel nieuw blad op maken, eventueel van ander materiaal zoals formica of marmoleum. Zelfs een blad met een andere afmeting is mogelijk.

Vlechtwerk zitting: Is de zitting van uw stoel of fauteuil slecht wij kunnen hierop nieuw vlechtwerk aanbrengen dit kan met papercord touw, biezen of gespleten rotan uitgevoerd worden.

Kussens, singels en hoezen: Zit uw bankstel niet meer fijn, nieuwe polyether, koudschuim, of latex kussens, met hieronder nieuwe singels of gaasdoek aangebracht zit uw bank weer optimaal. Met nieuwe stoffen of canvas hoezen wordt het geheel afgemaakt.

Comfort aanpassen: door middel van kleine aanpassingen zoals, tafelhoogte, zithoogte, zitdiepte, kunnen wij uw meubel zo aanpassen zodat u er weer optimaal gebruik van kunt maken.

Restauratie van antiek: meubelen van onder andere eiken, notenhout of palissander kunnen door ons gerestaureerd worden. Zoals bv. Het herstellen van inlegwerk op tafelbladen of constructieve reparaties.